Parkering i Skien sentrum
Det er mange parkeringsmuligheter i Skien sentrum.
På de kommunale plassene i sentrum er det gratis på lørdager. Dette gjelder også Bygarasjen når du kjører inn og ut på lørdag.
Det er gratis MC-parkering utenfor Kaffehuset i Henrik Ibsensgate 2 og på Langbrygga ved hotellet.
Parkeringsplasser med inntil 3 timer avgiftsbelagt parkering i tidsrommet kl. 08:00 - 17:00 på hverdager
- Alle gater og fortausplasser i Torggata, Kongensgate, Telemarksgata, Skistredet, Kverndalsgata, Liegata, Kirkegata, Holbergs gate, Øvre Hjellegate og Langbrygga.
- På korttidsplassene utenfor Kaffehuset og i Nedre Hjellegate ved Husfliden.
Før kl. 17.00 på hverdager er prisen på de kommunale plassene 10 kroner pr time. Etter kl. 17:00 er det gratis.
Parkeringsplasser med avgiftsbelagt parkering kl. 08:00-14:00 på hverdager
Automat og P-skilt på plassen viser maksimal tillatt parkeringstid på den enkelte parkeringsplassen.
- Parkeringsplassen utenfor Kverndalssenteret - Kongensgate 31 - maks 2 timer
- Nedre Hjellegate ved Strøm - maks 4 timer
- Myhrabakken - heldagsparkering
- Marensro - heldagsparkering
- Jernbanebrygga - heldagsparkering
- Lundegata ved skolen - maks 4 timer
- Hesselbergs gate - maks 4 timer
Heldagsparkering
På Jernbanebrygga og Marensro kan du parkere en hel dag for 30 kroner. Bygarasjen har egne takster for heldagsparkering.
Betale med app eller på automat
På kommunens parkeringsplasser kan man betale med mobilapp fra EasyPark eller SMS. Utvalgte plasser har også parkeringsautomat hvor du kan betale med mynt eller kort. Bruker du mobilappen fra EasyPark kommer et påslag i prisen på 15%. SMS tjenesten fra EasyPark er uten påslag.
Det er parkeringsavgift for el-kjøretøy og hydrogendrevet kjøretøy. Avgiften som betales er halv takst. Dette ble vedtatt av bystyret 4. mars 2021.
Boligsoneparkering
I Skien er det to boligsoneområder, hvor du fra 1. januar 2022 trenger digital tillatelse for å kunne parkere utenfor eiendommene.
Soneområder
Sone 1 gjelder område nord for Brekkeparken.
Sone 2 gjelder fra Lundegata mot Bakkenområdet.
For bestemte veistrekninger innenfor sonen, kan det være fastsatt avvikende bestemmelser om parkering eller stans ved oppsatte skilt eller parkometer. For disse veistrekningene gjelder ikke soneskiltets bestemmelser.
Gyldighet
Parkeringstillatelsen er gyldig fra 1. januar til 31. desember og kan årlig fornyes i perioden 1. desember -15. januar i publikumsportalen
Endringer kan gjøres hele året, for eksempel hvis du kjøper ny bil, eller har låne/leiebil. Gjestekort har maksimal gyldighet på én uke og søkes om på samme sted.
Kriterier
Beboere kan registrere en bil pr. husstand.
Næringsdrivende og de som må ha flere biler i gaten på grunn av manglende plass på egen grunn, må ta kontakt med Skien kommunes parkeringsenhet på: skien.postmottak@skien.kommune.no
Slik registrer du deg som kunde og søker om beboerparkering
Se forklaring trinn for trinn nedenfor eller i pdf dokument
Innlogging
For å kunne logge deg inn trykk på "Tjenester" og ikonet "Søknad beboerparkering". Da kommer du hit:
Allerede bruker eller har avtale fra tidligere
Er du eksisterende bruker, men har ikke logget deg inn i portalen tidligere, gå til "Glemt brukernavn/passord".
Registrere deg som kunde
Trykk på "Registrer ny kunde" og du får opp dette skjermbildet:
Fyll ut feltene og huk av ønsket valg under "Behandling av persondata" og trykk på "Lagre - knappen"
Bekrefte opplysninger under "Mine opplysninger"
Hvorfor må du bekrefte opplysninger?
Bekreftelse av opplysninger og bekrefte epost og mobil, er noe du bare må gjøre når du registrerer deg som kunde. Årsaken til det er regler knyttet til personvern (GDPR) og for å identifisere at det er du som bestiller og ingen andre på vegne av deg. Ved registrering får du også spørsmål om hvordan du ønsker å motta informasjon (epost eller sms).
Her må du ta stilling til personvern ved å krysse av ønskede valg. Se felt markert med gult. Husk å trykke på "Lagre-knappen" nederst i skjermbildet når du har krysset av.
Når du har lagret opplysningene, får du en melding æverst på skjermen hvor du må bekrefte epostadresse og mobilnummer.
Bekrefte epost og mobil
Trykk på "Send ny kode" og du vil motta en 6 - sifret kode på epost. Sjekk søppelpost hvis du ikke mottar eposten umiddelbart
Når du har lagt inn kode for epost, får du automatisk opp at du må bekrefte mobilnummer. Trykk da på «Send ny kode» og du vil få en SMS med kode som du legger inn i feltet «Bekreftelseskode».
Du har nå utført bekreftelse av epost og mobilnummer i forhold til regler for GDPR/Personvern.
Hvis du på et seinere tidspunkt endrer din epostadresse eller mobilnummer under «Mine opplysninger», må du utføre bekreftelse på nytt.
Logg inn
Når du har registrert deg som kunde, kan du logge deg inn ved å trykke på «Tjenester» og velg ønsket søknadsskjema ved å trykke på ikonet for ønsket vare.
Som brukernavn kan du enten benytte din epostadresse, mobilnummer eller KundeID.
Søke om avtale
Når du har fylt ut søknadsskjemaet og lagt ved nødvendige vedlegg, trykker du på «Lever søknaden.
Mellomlagre søknad
Hvis du har behov for å lagre søknaden din midlertidig, kan du trykke på «Lagre som kladd». Da kan du hente opp søknaden din igjen og fortsette å fylle den ut ved en senere anledning. Du finner igjen den lagrede søknaden under «Søknader/Påbegynte søknader». Du kan lagre søknaden din.
Se status på din søknad
Du kan se status på din søknad under fanen «Søknader». Her ser du en oversikt over søknader som ligger til behandling eller er satt på venteliste. Du ser også hvis en søknad er avslått.
Glemt brukernavn/passord
Husker du ikke ditt brukernavn og/eller passord, kan du trykke på «Glemt passord»/Glemt brukernavn».
Se eksempel nedenfor for «Glemt passord»
Skriv inn epostadressen din og trykk på «Send lenke». Du vil da få denne meldingen på skjermen:
Trykk på linken og du får epost.
Da kommer du hit og kan registrere og bekrefte nytt passord
Passordet er endret og du velger "klikk her" for å logge inn.
Legg til portalsiden som et "App-ikon" på din mobil
De fleste har noen nettsteder de bruker oftere enn andre. Da kan det være praktisk å slippe å først starte opp nettleseren, og så enten taste inn URL-en til nettstedet eller velge det fra en liste over bokmerker. Ett trykk er bedre enn tre. Både på Android, iOS (iPhone/iPad) og Windows Phone kan du legge snarveier til bokmerker på hjemskjermen. Slik gjør du det:
- Android 1. Gå til en nettside i nettleseren. 2. Lag et bokmerke. 3. Gå til bokmerkebehandlingen. 4. Trykk lenge på bokmerket du vil lage snarvei til på hjemskjermen, til en meny dukker opp. 5. Velg Lag snarvei på skrivebordet.
- iPhone 1. Gå til en nettside i nettleseren. 2. Trykk den lille høyrepilen nederst til midten i nettleseren. 3. Scroll deg nedover i menyen og velg Legg til på Hjem-skjerm
- Windows Phone 1. Åpne en nettside i nettleseren. 2. Trykk Mer-knappen, det vil si knappen med de tre prikkene. 3. Trykk Fest til start.
Gjeldende forskrifter
Elektronisk søknadsskjema
Beboerparkering Snipetorp/Bratsberggata
Ordningen gjelder beboere med adresse i Snipetorpgata 1 - 39 og Bratsberggate 1 - 10a.
Fra 1. januar 2022 trenger beboere digital parkeringstillatelse for å kunne parkere utenfor eiendommene.
Parkeringstillatelsen er gyldig fra 1. januar til 31. desember og kan årlig fornyes i perioden 1. desember -15. januar i publikumsportalen.
Endringer kan gjøres hele året, for eksempel hvis du kjøper ny bil, eller har låne-/leiebil. Digital parkeringstillatelse til gjester har maksimal gyldighet på én uke og søkes om på samme sted. Det er anledning til å søke om 1 parkeringstillatelse til gjester.
Parkering for beboere følger gjeldende lover og forskrifter
Parkering i Skien fritidspark
Det er rundt 360 parkeringsplasser i fritidsparken. Mandag til fredag i tidsrommet 08:00-18:00 må du betale hvis du parkerer mer enn 3 timer. Det betyr at det er 3 timer gratis parkering og at betaling inntrer fra time 4. Makspris er 25 kroner per dag. Elbil og mc parkerer gratis.
Slik fungerer det
Plassen er delvis automatisert ved at kameraer registrerer din bil når du kjører inn og ut. Du betaler når du skal reise.
Kjører du ut før det er gått 3 timer, trenger du ikke gjøre noe, det er bare å kjøre.
Er det gått mer enn 3 timer, skal du betale. Det er flere måter å betale på:
- EasyPark app. Du kan betale automatisk eller manuelt med EasyPark appen Still denne inn på automatisk kjøring i kameraanlegg. Da styrer kamera og appen alt automatisk. Les mer om kameraparkering. Du kan også starte EasyPark manuelt dersom du ikke aktiverer kamerakjøring.
- Parkeringsautomat. Du kan betale på parkeringsautomat. Det er to automater; En på den store plassen ved inngangen til Fritidsparken, plassert i hjørnet av parkering mot inngangen. Og en ved ishallen, på hjørnet av ishallen, mellom p-plassen og inngangen. Trykk avreise på skjermen og følg instruksjonene på skjermen. Når du har betalt på automat, har du 10 minutter på å kjøre ut av plassen.
- På nett. Glemmer du å betale, kan du innen 48 timer betale på nettsiden parkpay.no
Betal parkering innen 48 timer
Det er mulig å lagre kortet ditt på denne betalingssiden, det vil si gjøre avtale om automatisk trekk. Hvis du ønsker det, velger du "husk kortet mitt for senere passeringer". Deretter går betaling automatisk, på samme måte som med EasyPark, men uten påslag i pris.
Glemmer du å betale på noen av alternativene nevnt over, vil du få en giro i posten med beløpet du skylder pluss et fakturagebyr. Du vil altså ikke bli bøtelagt for å glemme å betale.
Parkering og lading for elbiler
Parkering
Det er parkeringsavgift for el-kjøretøy og hydrogendrevet kjøretøy. Det skal betales halv takst.
Dette ble vedtatt av bystyret 4. mars 2021. Kjøretøy med registreringsnummer som viser at kjøretøyet er elektrisk - eller hydrogendrevet (HY, EL, EK osv) får automatisk halv pris i p-automat og i EasyPark appen. De som har personlige eller regionale skilt (NF, NH, personlig skilt og lignende) må bruke EasyPark appen for å få halv pris.
Lading
Det finnes to typer ladestasjoner på kommunens p-plasser:
1. Ladestasjoner hvor du kan lade med vanlig stikkontakt og ikke må betale for at bilen skal starte å lade. Der betaler du for ladingen på p-automaten eller med EasyPark appen. Skien kommune har innført parkeringsavgift på disse ladestasjonene for el-bil i sentrum. Bystyret vedtok å innføre parkeringsavgiften i sitt møte 9. mars 2017, med maksimal parkeringstid på to timer. Prisen er 10 kroner pr time. Alle ladestasjoner er merket med skilt og avgiften kan betales på automat eller med mobil. Se skilt fra EasyPark ved mobilbetaling.
2. Ladestasjoner fra Mer og Fortum. Der må du betale for lading via de respektive selskapers løsninger. Parkeringsavgift er inkludert ladeprisen.
Kommunale ladestasjoner
- Hauges gate/Marensro: 2 ladeplasser
- Holbergs gate: 2 ladeplasser
- Kongens gate: 1 ladeplass
- Ibsenhuset: 2 ladeplasser
- Skien Fritidspark: 6 ladeplasser
- Nedre Hjellegate: 2 ladeplasser - maks 2 timer mot avgift mellom kl 08.00 og 14.00
- Skien lufthavn: 2 ladeplasser
- Bygarasjen
- Kaffehuset: 5 ladeplasser
Utfyllende informasjon om ladestasjon utenfor Kaffehuset:
Registrerte kunder (Grønn kontakt sin app eller ladebrikke):Hurtiglading kr 2,50 pr påbegynte minutt. Flexilading: kr 0,75 pr kW pr påbegynte kvarter (ca kr 30 pr time)
Drop-in/sms:
Hurtiglading kr 4,00 pr påbegynte minutt
Flexilading: kr 1,00 pr kW pr påbegynte kvarter
Andre ladestasjoner
For privatdrevne plasser gjelder egne regler. Se skilt ved innkjøring til plassen.
- Fylkeshuset: 6 ladeplasser
- Thon Hotel Høyers: 2 ladeplasser
- Sykehuset Telemark: 2 ladeplasser
- Herkules: 4 ladeplasser
- Coop Obs Bygg Bjørntvedtvegen: 2 ladeplasser
- Elektroimportøren, Kjørbekk – 3 ladeplasser
- Mobile – 1 ladeplass
Parkeringskort for forflytningshemmede
Hvem kan få parkeringstillatelse?
- Søker må ha store forflytningsvansker som må dokumenteres av lege.
- Søker må i tillegg ha et særlig behov for parkeringslettelse på konkrete steder, for eksempel ved bosted, arbeidssted eller i forbindelse med annen regelmessig aktivitet.
- Søker må være bosatt i Skien kommune.
- Institusjoner som frakter forflytningshemmede.
Les også denne orienteringen nøye før du søker
Parkeringstillatelsen er ment som hjelpemiddel for personer som på grunn av vesentlig nedsatt forflytningsevne har et særlig behov for parkeringslette på ett eller flere konkrete steder.
For at en slik parkeringstillatelse skal gis, er det ikke tilstrekkelig å påvise en sykdomstilstand som begrenser forflytningsevnen. Det kreves i tillegg at det ordinære parkeringstilbudet ikke er tilstrekkelig til å dekke søkerens behov. Parkeringstillatelsen er ikke ment som økonomisk støtteordning.
Problemer med å bære vektlegges ikke.
Legeerklæring:
Legeerklæringen skal være godt utfylt med opplysninger om din medisinske situasjon og diagnose. Den skal også si hvor mange meter du er i stand til å gå med og uten hjelpemidler og om du bruker krykker, stokk, rullator eller rullestol. Erklæringen danner det medisinske grunnlaget for vurdering av søknaden.
Din søknad:
Det er i selve søknaden du må få fram opplysninger som tilsier at du har et særlig behov for parkeringslettelse. Det vil si at du må beskrive hvorfor det ordinære parkeringstilbudet på stedene du ofte besøker ikke kan benyttes. I søknadsskjemaet er det ulike forhold som må besvares. Det anbefales at du er nøye med utfyllingen. Da kommer ditt behov fram og søknaden kan behandles raskt.
Tenk godt igjennom:
- Hvor er det du har problemer med å parkere og hvor ofte er du her? (stedsnavn/gatenavn må oppgis)
- Hvorfor er det vanskelig å parkere her?
- Hva slags parkeringsplasser finnes her?
- Hva er det som gjør at du ikke kan bruke de ordinære plassene her?
- Hvordan vil en parkeringstillatelse konkret hjelpe deg på disse bestemte stedene?
Søker du som passasjer?
Forflytningshemmende som ikke kjører selv, skal som hovedregel kjøres til bestemmelsesstedet og bli ledsaget inn. Deretter skal bilfører flytte bilen til ordinær parkeringsplass. Det er ikke nødvendig med parkeringstillatelse for å gjøre dette. Parkeringstillatelse tildeles når den som transporteres ikke kan forlates alene (f.eks. på venteværelset) mens bilen flyttes. Dette må fremgå av legeerklæringen og søknaden.
Hvor kan du parkere?
- på offentlig reserverte parkeringsplasser for forflytningshemmede
- på steder som er regulert med tidsbegrenset parkering kan du stå utover fastsatt lengste parkeringstid dersom det ikke er regulert med begrenset parkeringstid for forflytningshemmede
- på steder hvor det er innført boligsoneparkering.
Parkeringstillatelsen følger innehaveren, ikke kjøretøyet.
Kommunen kan trekke tilbake gitt tillatelse ved misbruk eller ved endrede forhold som gjør at kravene i §3 i Forskrift om parkeringstillatelse for forflytningshemmede ikke lenger er tilfredsstilt.
Tap av kort må meldes til politiet, og kopi av tapsmeldingen leveres Skien servicesenter før det utstedes et nytt kort.Hvor kan du ikke parkere?
Det er ikke tillatt å hensette noe slags registreringspliktig kjøretøy (bil, henger osv.) eller båt på kommunalt gressareal.
Dersom noe er hensatt vil det kunne bli fjernet ved at kommunen rekvirerer borttauing med bistand av eksternt firma for eiers kostnad i henhold til vegtrafikklovgivningen.
Søknad
Hvordan søke?
Søknaden kan sendes elektronisk, pr. post, eller leveres til Servicesenteret. Passfoto av deg selv og legeerklæring må legges ved søknaden. Hvis du søker som fører må du også legge ved kopi av førerkortet.
Parkeringskort for forflytningshemmede (pdf)
Vedlegg til søknaden
- Passfoto
- Legeerklæring
- Kopi av førerkort, begge sider, hvis man søker som fører.
Personvernerklæring
I forbindelse med søknad om parkeringstillatelse for forflytningshemmede registreres følgende opplysninger i kommunens arkiv- og saksbehandlersystem:
Fødselsnummer, navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse til innsender og den forflytningshemmede. Det registreres om søker har hatt parkeringstillatelse tidligere, om det benyttes rullestolheis/-skinner, bilens registreringsnummer, om man er tildelt TT-kort, om man benytter hjelpemidler til forflytning og evt. hvilke, hvor langt man kan gå med/uten hjelpemidler. Det registres hvor man har behov for parkeringstillatelse og behovet må beskrives nærmere.I tillegg lagres legeerklæring, kopi av førerkort og foto av innehaver/søker.
Kommunen kan innhente ytterligere informasjon enn den som er oppgitt i søknadsskjemaet fra den forflytningshemmedes lege/behandler dersom dette anses nødvendig.
Om man har fått innvilget parkeringstillatelse er kommunen lovpålagt å overføre opplysninger om parkeringstillatelsen til et sentralt register drevet av Statens vegvesen/Altinn. Dette gjøres manuelt ved at kommunens ansatte registrerer opplysningene på Altinn.Følgende opplysninger overføres:
Innehaverens personnummer
Innehaverens navn
Tillatelsens nummer, med kommunekode, løpenummer, fødselsår og kjønn
Tillatelsens gyldighetstid
Om tillatelsen er stjålet eller miste
Om tillatelsen er gitt til fører eller passasjer
Saksbehandlingstid
Normal behandlingstid er 3 uker fra all nødvendig dokumentasjon er levert.
Klagemulighet
Ved avslag på søknaden, kan du klage på vedtaket innen tre uker.
Klagen sendes til:
Skien kommune
Postboks 158
3701 Skien
Klagen må inneholde nye opplysninger og ny legeattest. Opprettholdes avslaget, blir saken videresendt til klagenemda i Skien Kommune.
Institusjoner
Forskrift om parkering for forflytningshemmede § 5 gir institusjoner som frakter forflytningshemmede rett til å søke om parkeringstillatelse. Tillatelsen skal gjelde for spesialinnredet motorvogn og er knyttet til den enkelte bil. Bilen skal disponeres av institusjonen. Tidsbegrensing på parkeringstillatelse for institusjon er 2-10 år og gjelder kun i Norge.
Søknad for institusjoner
Elektronisk søknad for institusjoner
Søknad for institusjoner (PDF)
Aktuell forskrift
Forskrift om parkeringstillatelse for forflytningshemmede
Retningslinjer til forskrift om parkering for forflytningshemmede
Kontaktinformasjon
Servicesenteret, epost: servicesenteret@skien.kommune.no, telefon: 35 58 10 00.
Parkeringsbot - parkeringsgebyr og kontrollsanksjon - klage
Parkerer du langs en kommunal vei, plikter du å se etter nye skilt i gata eller varsel på kjøretøyet ditt minst én gang i døgnet. Endring i parkeringsbetingelsene eller beskjed om at du må flytte bilen varsles med skilting (parkeringsforskriften §25).
En parkeringsbot kan enten være et parkeringsgebyr eller en kontrollsaksjon. Samlebetegnelsen ileggelse blir også brukt i enkelte tilfeller. Les mer om forskjellene, klagemulighetene du har, klagefrister og hvordan klagen blir behandlet i avsnittene under.
Er boten fra Skien kommune?
Parkeringsgebyr og kontrollsaksjoner fra Skien kommune har kommunens logo øverst på den gule lappen. Står det et annet firmanavn øverst, er det det firmaet du må kontakt hvis du har spørsmål eller vil klage. Kontaktinformasjon skal alltid finnes på den gule lappen.
Har du spørsmål om parkeringsgebyr og kontrollsanksjon på kommunale parkeringsplasser, ta kontakt med Skien kommune på telefon 35 58 10 00.
Kontrollsanksjon
Kontrollsaksjon får du når du har parkert i strid med bestemmelsene for parkering på en vilkårsparkeringsplass - for eksempel en avgiftsplass, en plass uten avgift, men med makstid, eller en plass reservert for forflytningshemmede. Kontrollsanksjonens størrelse er 330, 660 eller 990 kroner alt etter hva man ilegges for. Du må betale 900 kroner hvis du parkerer på en plass reservert for forflytningshemmede. Betalingsfrist er 3 uker fra ileggelsesdato. Dersom du klager, er den 3 uker fra du har fått svar på klagen.
Parkeringsgebyr
Parkeringsgebyr gis ved brudd på bestemmelsene i vegtrafikkloven eller trafikkreglene - for eksempel når du står for nært et gangfelt, på et fortau, bryter et stanseforbud og lignende. Gebyrets størrelse er 900 kroner. Satsene for alle ileggelser er fastsatt av staten.
Har du spørsmål om parkeringsgebyr eller kontrollsanksjon, kan du kontakte Skien kommune på telefon 35 58 10 00.
Eksempel på parkeringsgebyr og kontrollsanksjon fra Skien kommune
Klage
Skal du klage, må den leveres skriftlig innen 3 uker fra ileggelsesdatoen til Skien kommune, Postboks 158, 3701 Skien, eller på elektronisk klageskjema. Klagen kan avvises dersom du ikke klager innen fristen. Det blir tatt bilde av alle ileggelser på kommunale parkeringsplasser. Bildene kan fås ved henvendelse til Skien kommune på telefon 35 58 10 00.
Når nytter det å klage - og ikke?
Under har vi samlet noen kilder til informasjon om når det kan være nyttig å klage og ikke. Her finner du spørsmål og svar rundt parkeringsileggelser og avgjørelser fra saker i rettssystemet:
Parkeringsklagenemnda har samlet prinsippavgjørelser som automatisk gir avslag fra klagenemda
Forbrukerrådet om når det nytter og ikke nytter å klage på ileggelser
Norpark har samlet ofte stilte spørsmål og rettsavgjørelser på sine hjemmesider
Gebyr
Betalingsfristen er 3 uker fra ileggelsesdatoen selv om det er levert skriftlig klage. Gebyret vil bli forhøyet med 50% dersom betaling ikke skjer innen betalingsfristen, uavhengig av hva som er årsaken til uteblitt betaling. Både eier og fører av bilen er ansvarlig for innbetaling av gebyret.
Kontrollsanksjon
Kontrollsanksjonen må ikke betales før man får svar på klagen. Får man avslag gjelder forskjellige regler ut fra hva man gjør videre med klagen:
- Hvis du godtar avslaget, må kontrollsanksjonen betales innen 3 uker fra avslagsbrevets dato.
- Hvis du ikke godtar avslaget, kan klagen sendes videre til parkeringsklagenemnda i Oslo. Informasjon om videre klagemuligheter og betalingsfrister vil alltid stå i avslagsbrevet.
Forskrift om offentlig parkeringsgebyr
Fjerning av hensatte kjøretøy
Politiet og kommunen har hjemmel til å rekvirere fjerning av kjøretøy i henhold til gjeldende lovverk dersom dette er nødvendig.
Henvendelser vedrørende fjerning av hensatte kjøretøy over tid på kommunale veier eller kommunal veigrunn rettes til Skien kommune ved trafikkbetjentene på tlf 35 58 10 00.
Registreringspliktige kjøretøy uten lovlige kjennemerker skal ikke være parkert utover 14 dager på offentlig vei eller privat vei skiltet med offentlig trafikkskilt.
Behandlingsprosessen
Kommunen innhenter opplysninger om eier og vurderer om det i henhold til regelverket er grunnlag for å kunne kreve kjøretøyet fjernet. Er det grunnlag for å fjerne kjøretøyet plikter vi å forsøke å få kontakt med eier før vi fjerner. Dersom det ikke er mulig å finne eier, for eksempel hvis registreringsnummeret mangler, vil parkeringsenheten kun legge varsel på bilruta om at kjøretøyet må fjernes. I spesielle tilfeller, der vi har varslet om arbeid på vei, vil kjøretøy kunne bli fjernet uten videre varsel enn skiltingen gir.
Ansvarlig fagenhet
Veg, park og parkering
Henrik Ibsens gate 2, Skien
Telefon 35 58 10 00
Statens vegvesens parkeringsregister
I Statens vegvesens parkeringsregister kan du søke og se skiltplaner og vedtak om all parkeringsskilting i Norge.
Sist endret: 28.11.2022 19:47