Lørdagsbarn

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud for barn i barnehage- og småskolealder.

Skien kommune har mottatt inkuderingsmidler fra Bufdir til Lørdagsbarn.Familiersom sliter økonomisk kan ta kontakt med Servicesenteret i Skien for å få fribilletter til arrangementene, eller henvende seg tilmiljøterapeutene på skolene eller styrerne i barnehagene.

Kling klang

21. januar kl. 13.00, Peer Gynt i Ibsenhuset

Velkommen til en sanselig musikkopplevelse for de minste barna (0 – 3 år). Bli med Frøy Aagre og hennes saksofon på skattejakt etter spennendeklanger!

Hun tar barna med på en musikalsk oppdagelsesferd og utforsker klangen på de ulike instrumentene hun finner, for så å sette det hele sammen til et lite «King klang»-musikkverk. Etter forestillingen inviteres barna opp på scenen for å utforske og spille
på instrumentene.
Billett kr. 70,- på www.ibsenhuset.no
Arr. Kulturkontoret i samarbeid med Ibsenhuset.

Møt Kokosbananas

28. januar kl. 12.00, Teater Ibsen

Denne lørdagen kan alle barn få en liten forsmak på forestillingen Kokosbananas og moromaskinen som skal spilles på Teater Ibsen denne våren.
Du får komme tett på og hilse på alle de velkjente figurene. Vi skal synge sangene som Sol Heilo har laget til Kokosbananas og ikke minst; du får være med på en liten miniforestilling!
Dersom du har lyst kan du fargelegge din egen Kokosbananas-plakat eller stille spørsmål til hovedpersonen selv, eller noen av de andre i gjengen.
Passer for alle over 4 år. Vaffelsalg fra kl. 11.00.
Bill. kr. 70,- på www.teateribsen.no
Arr. Teater Ibsen

Meg og Kammeraten min

4. februar kl. 14.00, Ibsenhuset


Meg og Kammeraten min har spilt utallige konserter for barn og unge på festivaler, i kulturhus, i barnehager og på skoler over absolutt hele Norge.
Meg, Martin Hagfors, og Kammeraten, Erik Johannessen, har redefinert hva «musikk for barn» er og kan være. Ingen temaer er for små, og ingen er for store for Meg og Kammeraten min - enten det handler om å være så tissetrengt at du finner opp en ny dans eller å være forelsket og veldig forvirret blant alle ringe-klokkene i naboblokka. Eller om å ha en bestefar som har en kjæreste som ikke er bestemor,
og om å sove som en stein. Dette er bare noe av det Meg og Kammeraten min undres over i musikken sin - og som du og dine kan ta del i på denne konserten.
Billett kr. 70,- på www.ibsenhuset.no
Arr. Ibsenhuset

Workshop i grafikk

11. februar kl. 13.00, Telemark Kunstsenter


Denne lørdagen skal vi hente inspirasjon fra utstillingen til Marilyn Ann Owens som står på Telemark Kunstsenter. Marilyn arbeider med trykk, maleri og fotografi - ja egentlig masse forskjellig! Denne lørdagen skal vi prøve å være kunstnere sammen og
tegne portretter som vi deretter skal trykke.
Ta med deg godt humør og klær som tåler å bli litt flekkete.
Passer for barn fra 5 år. Det er gratis å delta.
Arr. Telemark kunstsenter.

Vinterferiefilm

18. februar fra kl. 10.30, Odeon kino Skien

Den første lørdagen i vinterferien inviterer Odeon kino på Lundetangen alle lørdagsbarn til å se nyere familiefilmer og kose seg på kino. 

I løpet av dagen vises disse filmene:

Folk og røvere i kardemomme by - kl. 10.30, 12.30 og 14.30.
Pus med støvler et siste ønske - kl. 10.30 og 15.15.
Mumier på eventyr - kl. 11.00, 13.30 og  15.45.
Asterix og Obelix i dragens rike - kl. 11.00 og 13.45.
Magiske Maurits og hans gløgge gnagere - kl. 13.00.
Mukklene og hvordan de kom til Gubben og Katten - kl. 11.30, 13.45 og 16.00.

Detaljert program med presentasjoner av filmene finner du på kinoens nettsider www.odeonkino.no.
Billetter selges til redusert pris, kr 70,-
Arr. Odeon kino Skien

Statistikk og skulptur

25. februar kl. 14.00, foajeen i Ibsenhuset

Linn Lervik er en billedkunstner som ofte lager skulpturer på grunnlag av statistikk. Det har hun også gjort til denne utstillingen i Skiens Kunstforening.
Vi starter med en liten omvisning hvor vi snakker om Linns skulpturer før vi setter i gang og lager våre egne miniskulpturer basert på enkel statistikk og rytmer.
Passer for barn fra 5 år. Gratis inngang.
Arr. Skiens kunstforening

Hvem kan redde Alberg Åberg?

4. mars kl. 11.00, Brunosten Skien bibliotek

Bli med på en hyggelig, spennende og interaktiv fortellerstund om ensomhet, venner og vennskap! 
Albert Åberg har nettopp flyttet til et nytt sted og føler seg ensom. Da er det flaks at han har Skybert, en hemmelig venn! Det er bare én ting som er feil med Skybert: han kommer aldri når det virkelig gjelder.
Fortellerstunden er basert på Gunilla Bergströms bok Hvem kan redde Albert Åberg? og inviterer barn til å reflektere over hva det vil si å være en god venn.
Forteller er Thomas Jørstad Pettersen. Passer for barn fra 3 – 7 år. Gratis, men begrenset plass.
Arr. Skien bibliotek

Tøffe maskiner

11. mars kl. 13.00, Brunosten Skien bibliotek

Traktor, gravemaskin, dumper, bulldoser, hjullaster, skurtresker og hogstmaskin! Hvilken er din favoritt? Bli med på en spennende formidling om de sju tøffeste
maskinene. Forfatter og illustratør Line Halsnes forteller hva maskinene brukes til, hvordan de ser ut inni og hvordan du mekker på dem.
Line skal også tegne! Hun har faktisk med seg en hel verktøykasse full av tegnesaker og den lengste papirrullen du noen gang har sett!
Forestillingen passer for barn og voksne i gravemaskinalder. Gratis, men begrenset plass.
Arr. Skien bibliotek

Igor og Marihøne Airlines

18. mars kl. 14.00, Peer Gynt i Ibsenhuset

Igor Dunderovic og Marihøne Airlines er en kabaretkonsert med teatralsk balkanjazz, impro, satire, skeive rytmer, raske temposkift, dramatiske overganger, barnlig glede og masse energi.
Igor er artist, dramatiker og komiker og har gitt ut flere musikkalbum, blant annet «På feil side av låven» som ble spellemannsnominert for beste barneplate i 2014. Marihøne-pilotene Atdhe Marku og Nenad Mihajlovic er proffe jazzmusikere med mange, lange Balkanfester på CV-en. De takler alle rytmiske og urytmiske utfordringer på strak arm og med raske fingre.
Passer for de mellom 3 og 93 år. Billett kr. 70,- på www.ibsenhuset.no
Arr. Ibsenhuset

Muskat og Gullhår

25. mars kl. 12.00 og 14.00, Teater Ibsen

Janne skal spille dukketeater for barna, nemlig historien om Gullhår og de tre bjørnene. Hun gleder seg til å vise fram huset og bjørnene til de fremmøtte barna. Men hva i all verden er det som har foregått der inne? Det er bare rot! Og hva er det som liggerstrødd rundt-omkring, det ligner litt på… musebæsj?
Kan det være Muskat - en mus som bor i et musehull i nærheten? Han kan dessverre ingenting om god oppførsel, og bryr seg aller mest om seg selv, og om muggost. Og akkurat nå driver Muskat og flytter inn i et nytt hus, nemlig bjørnehuset til Janne.
Men det viser seg at Muskat er livredd for bjørner og sjalu på Gullhår - og at Gullhår er livredd for musebæsj og nekter å følge manus under disse omstendighetene.
Sammen sørger de for at det hele overhodet ikke lar seg gjennomføre som planlagt!
Passer for barn fra 4 år og barnslige voksne.
Bill. kr 70,- på www.teateribsen.no eller 35 90 50 40.
Arr. Teater Ibsen.

Rockebandet PLOPP

25. mars kl.17.00, Ibsenhuset

Hvor tøft er det ikke med en skikkelig rockekonsert på Lørdagsbarn?
Rockebandet PLOPP er Norges tøffeste rocketrio – og barnas favoritt! Bandet kommer med spreke egenkomponerte låter og tekster tilrettelagt for aldersgruppen 3 til 10 år. PLOPP er bandet som får deg til å digge rock. Gjennom humor og spilleglede blir man ledet inn i en verden full av overraskelser.
PLOPP spiller sanger om venner, sommeren, løse tenner, rare dyr og om at alt det gode starter på P! Både pappasang og pizza, pølser, yeh yeh yeh! Her blir det skikkelig rockekonsert, selv om lydnivået er tilpasset små ører. Publikum inviteres til å være aktive deltakere og barn får komme opp på scenen og synge kjente barnesanger i rockedrakt.
Billett kr. 70,- på www.ibsenhuset.no
Arr. Ibsenhuset

Påskekos og påsketradisjon

1. og 8. april kl. 13.00, Brekkeparken

De to lørdagene i påska kan du bli med på påskeaktiviteter på Telemark Museum.
Følg med på www.telemark.museum.no for detaljer når det nærmer seg påske.
Oppmøte på museumsbygget VEV, inngang fra Øvregate. Velkommen! Bill.kr 70,-
Arr. Telemark Museum

Spikking i prestegårdshagen

15. april kl. 11.00, Lundegata 13

Vi benker oss rundt bålpanna i presteårdshagen og spikker. En knagg, en rørepinne, en skje – hvem vet? Under kyndig veiledning av våre instruktører vil barna mestre bruk av spikkekniv. Vi tenker at dette passer for barn fra 7 år og oppover, men foresatte får selv vurdere om barnet er modent nok til å delta. Det er gratis adgang.
Arr. Grenland husflidslag

Kyllingen som ikke kunne synge

15. april kl. 14.00, Eyolf i Ibsenhuset

Vi møter en fisefin kylling som er lei av det skitne livet på bondegården og drømmer om å få bo på selveste slottet. Dette vil han få til ved å smelte kongens hjerte med vakker sang. Problemet er at kyllingen ikke kan synge. I løpet av forestillingen treffer
vi mange rare dyr som forhåpentligvis kan hjelpe kyllingen, blant annet en forelska rev, et selvopptatt ekorn, salsadansende kuer og mange fler.
Forestillingen passer for barn fra 2 – 6 år og varer i ca 40 minutter.
Medvirkende: Karoline Wallace (vokal, ukulele og synth) Andreas Rotevatn (trombone og piano) og Petter Asbjørnsen (kontrabass). Passer best for barn i alderen 4 – 6 år. Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no.
Arr. Skiensjazzdraget / Jazzfest Skien

Likt og ulikt - To malere fra Notodden

22. april kl. 14.00, foajeen i Ibsenhuset

Den unge kunstmaleren Christian Berg Gravningen er fra Notodden og det var også den nå avdøde maleren Terje Bergstad. Arbeidene deres settes nå sammen i en utstilling hos Skiens kunstforening i Ibsenhuset våren 2023.
De har ganske likt uttrykk, men er allikevel veldig forskjellige.
Vi starter med en omvisning hvor vi ser på likhetene og forskjellene i maleteknikken deres før vi avslutter med en liten malerworkshop hvor vi lar oss inspirere av maleriene i utstillingen.
Passer for barn fra 5 år. Gratis inngang.
Arr. Skiens kunstforening

Gjemt i form og farge

29. april kl. 13.00, Telemark kunstsenter

Vi prøver å kamuflere oss på Telemark Kunstsenter. Men hva skal vi kamuflere oss mot? Vi skal prøve å bruke ansiktsmaling for å forvirre datamaskiner.
Visste du at det lages masse teknologi for å kjenne
igjen ansiktene våre? Det synes vi er veldig spesielt, og vi skal prøve å lure datamaskiner ved å male rare former og bruke sterke farger. Vi kommer til å se litt ut som et kunstverk når vi er ferdige. Ta på deg tøy som kan bli skittent. Passer for barn fra 4 – 5 års alder. Gratis adgang.
Arr. Telemark Kunstsenter

 

 

 

 

 

 

 

Publisert: 22.11.2016 09:59
Sist endret: 15.02.2023 10:15