Informasjonskapsler

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Personvern og informasjonskapsler 

Skien kommune bruker informasjonskapsler for å analysere det generelle brukermønsteret på www.skien.kommune.no.

Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres i din nettleser når du laster ned en nettside. Innholdet i informasjonskapslene utveksles mellom din nettleser og www.skein.kommune.no hver gang du ser på en nettside. Kapslene sørger for at nettstedet fungerer best mulig.

Ingen personlig eller identifiserende informasjon blir lagret og vi kan ikke identifisere enkeltbrukere.

I forhold til den norske Ekom-loven er samtykke gitt så lenge innstilinger i nettleseren er satt til å godta informasjonskapsler og det finnes informasjon om bruk av disse på nettsiden.

Du kan hindre at informasjonskapsler lagres ved å endre innstillingene i nettleseren.

Google Analytics

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin) som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Skien kommune bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Informasjonen fra Google Analytics lagres på Google egne servere. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Informasjonskapsler som benyttes

NavnDomene
ASP.NET_SessionId skien.kommune.no
NID .google.com
____vizzit skien.kommune.no
ssp_fantdu skien.kommune.no
Publisert: 02.03.2017 11:37
Sist endret: 02.03.2017 12:13